keskiviikko 25. maaliskuuta 2009

Keväthangilla

Reunalistoitus on nyt kuukauden pusaamisen jälkeen valmiina - enää liimaa ja sahanpurua LUKUISIIN koloihin, joita listojen asennuksen jäljiltä jäi. Näin kauempaa katsottuna koppa näyttää aika kivalta, sanoisin. Kansi ja pohja ovat jo valmiina pintakäsittelyyn, sivut pitää vielä hioa 320-1000 -papereilla. Kannen seetri on hiottuna sangen kaunista puuta, jossa ydinsäteet (Muistinkohan oikein puuseppätermin?) tuovat pintaan kivasti eloa.





torstai 12. maaliskuuta 2009

Reunallista

Olen nyt reilun pari viikkoa väsäillyt reunalistoja koppaan. Työvaiheita laskeskelin parisenkymmentä kaikkiaan. Tässä pari kuvaa noin niin kuin esimauksi. 

Kannessa on sisempänä Crow's Foot -koristelista ja ulompana samaa Cocoboloa kuin sivuissa. Cocobolo-listan alareunaan liimasin vielä valko-musta -raidan niin että lista erottuu sivusta. Näin alustavasti, kun vasta osa listoista on paikoillaan, sanoisin, että kokonaisuus näyttää ihan okoolta. 



Tältä näyttää peräpäässä. Kuvasta näkee hyvin työn vaiheita: pohjapuolella ura listaa varten on jo jyrsitty ja valko-musta -rima liimattu. Kansipuolella viimeinenkin reunalista on jo liimattu, mutta se pitää vielä tasoittaa siklillä sivujen tasalle. Jonnin verran kolojakin on täyteltävänä. yritin asetella värit niin, että mustalla epoksilla saisin mahdolliset kolot tukittua melko huomaamattomasti. 

Kaulaa olen ehtinyt myös vähän työstämään - lapaviilu on liimattu ja kaularaudalle jyrsitty ura. Myös kaulan kannan muotoa ehdin viimeksi vähän raspailemaan ja lapaliitoksen timanttia muotoilemaan. Niistä lisää tuonnempana.